Voorregistratie BIM Onderwijsdag 2022

20 augustus 2019

Inschrijving BIM Onderwijsdag 2019 geopend

Door: BIM Onderwijsdag organisatie

Inschrijving BIM Onderwijsdag 2019 geopend

Op 2 oktober is de jaarlijkse BIM Onderwijsdag in de Jaarbeurs te Utrecht. Ruim vijftig toonaangevende organisaties in de bouw- en installatiesector zorgen samen met BIMregister en Bouwend Nederland op deze dag voor een interessant programma met interactieve masterclasses en keynote sprekers. Zij bespreken innovaties op BIM gebied zoals Artificial Intelligence en geven je een beeld van BIM in de praktijk.

Vorig jaar ontmoetten 650 deelnemers elkaar rondom BIM trends en ontwikkelingen. Steeds meer onderwijsinstellingen integreren BIM in hun onderwijsaanbod. Op de Academie voor Architectuur & Built Environment Hanzehogeschool Groningen bijvoorbeeld. ‘Vanaf afgelopen jaar krijgen al onze studenten BIM-onderwijs. Samen met andere instellingen werken we aan een doorgaande leerlijn van MBO naar HBO,’ vertelde decaan Kuneke Schraagen. ‘Het is belangrijk dat we goed contact houden met het bedrijfsleven. Wat moeten onze studenten weten om mee te kunnen in de praktijk?’

Inschrijven »»»

Inschrijven voor dit jaar kan op https://bimonderwijsdag2019.yellenge.nl/registration/#/tickets  Studenten kunnen deelnemen tegen gereduceerd tarief.

Om hun kennisniveau te peilen, delen of ophalen kunnen deelnemers aan de BIM Onderwijsdag masterclasses volgen, gegeven door mensen uit de praktijk en het onderwijs. Naast de masterclasses is er volop ruimte om te netwerken. Bijvoorbeeld op de informatiemarkt, waarop vijftig organisaties zich presenteren en studenten hun toekomstige werkgevers kunnen ontmoeten.
Keynote sprekers, Professor Guszti Eiben van de Vrije Universiteit Amsterdam en Gideon Maasland directeur MVRDV, gaan in op de inzet van Artificial Intelligence en op de toegepaste BIM methodiek bij het gebouw Valley op de Zuidas in Amsterdam.

Praktische zaken voor het event

De inloop vangt aan vanaf 08:00 uur. Start programma om 08:30 uur. Het volledige programma is te vinden op www.bimonderwijsdag.nl.

De ‘BIM onderwijsdag’ wordt georganiseerd door BIMregister en Bouwend Nederland in samenwerking met alle partners. Deze zijn te vinden op de website. In zijn totaliteit vormen zowel bedrijven, overheid, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties de organisatie voor de ‘BIM Onderwijsdag’. Deze vorm van organisatie en samenwerking is hard nodig om het tekort aan vakmensen en hoger opgeleiden tegen te gaan, de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te bevorderen en af te stemmen op elk niveau.