06 juli 2020

BIM Studenten Battle verplaatst naar volgend jaar

Door: BIM Onderwijs redactie

De organisatie van de BIM Studenten Battle 2020 heeft besloten de Battle te verplaatsen naar volgend jaar. “Omdat we voorzichtig moeten blijven in deze corona tijden hebben we besloten de Battle dit jaar niet door te laten gaan,” zegt organisator Delano Kenepa. “Het is erg jammer. We hebben al veel voorbereiding getroffen en de studenten zijn enthousiast. Maar veiligheid en gezondheid gaan voor in deze tijd.”

BIM Studenten Battle

Dit jaar zou weer een prachtige praktijk case worden opgepakt in de BIM Studenten Battle. Een nieuwbouw onderdeel in het winkelcentrum de Aarhof in Alphen aan den Rijn zou de case zijn. Rond deze tijd zouden de aangemelde teams van studenten in het mbo en het hbo/wo de casus ontvangen om zich voor te bereiden.

De BIM Battle zelf houdt in dat studenten na een intensief voortraject uiteindelijk op 4 september samenwerken om de opdracht tot een goed eind te brengen. Organisator Delano Kenepa: “De organisatie hield al rekening met de mogelijkheid hiervoor alternatieven aan te dragen. Zoals bijvoorbeeld een platform om virtueel met elkaar te strijden. Maar we hebben als organisatie besloten dat het een essentieel deel is van de Battle om samen te komen.”

De BIM Studenten Battle 2020 zal daarom dit jaar niet doorgaan. Het hele project is verplaatst naar 2021. Delano: “De studenten die zich hebben aangemeld kunnen helaas de geplande data in hun agenda voor dit jaar schrappen. We openen volgend jaar weer een nieuwe inschrijving en gaan er van uit dat er dan een andere, veiliger situatie is voor wat betreft bijeenkomsten.”

De organisatie van de BIM Studenten Battle dankt alle partijen voor hun bijdrage in de voorbereiding van deze Battle. Met name Gemeente Alphen aan den Rijn, SB Real Estate,
ROC Midden Nederland (locatie), alle opleidingen die studenten afvaardigden en de BIM Onderwijs partners die aan de basis stonden van wat weer een succesvolle editie had kunnen zijn. “En natuurlijk danken we de studenten voor hun enthousiasme. De BIM Studenten Battle is een prachtige gelegenheid om je BIM kennis te tonen en door samenwerken in de praktijk de kennis ook te vergroten. We hopen dat ze zich volgend jaar met even veel enthousiasme zullen aanmelden!” Aldus Kenepa.