Save the date:
2 oktober BIM Onderwijsdag

Informatiemarkt

Arkey

Sinds 1982 maken wij CAD en BIM software voor de bouwkunde en installatietechniek. Wij zien ontwerpsoftware als een hulpmiddel, niet het doel. Daarom zijn snelheid en eenvoud altijd ons uitgangspunt geweest. Deze ervaring en kwaliteiten komen samen in het open BIM systeem Adomi, de opvolger van één van de eerste CAD oplossingen: ARKEY. Adomi is dé oplossing voor zowel de CAD tekenaar als de BIM modelleur. Daarnaast leveren wij de gratis IFC viewer Areddo en dé BIM content bibliotheek Abico, met meer dan 300.00 producten! Wij blijven studeren en innoveren. Zo maken wij systemen waar wij en onze gebruikers trots op zijn. Op de BIM Onderwijsdag zullen we met een masterclass en op de informatiemarkt een stukje van onze BIM-kennis delen, zien we je daar?

Arkey website

Avans+

Avans+ is gericht op de toekomst. Altijd bezig zichzelf te ontwikkelen. We hebben niet voor niets een plus achter onze naam. Die plus is waarmee we samen het verschil willen maken, waarmee we ons onderscheiden van de rest. Die plus is dan ook het belangrijkste dat we professionals mee willen geven.

Avans+ richt zich op professionals die meer uit zichzelf en hun carrière willen halen. Die geen genoegen nemen met de status quo. Die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, meer kennis, meer vaardigheden en meer verdieping. Mensen die het verschil willen en durven maken. Die zichzelf steeds weer willen overtreffen.

Als u denkt dat u er al bent, dan bent u bij Avans+ aan het verkeerde adres. Wij zijn ervan overtuigd dat u met een plus achter uw naam meer bereikt. En we doen er alles aan om samen met u die plus waar te maken. Iedere dag weer.

Avans+ website

Bakker & Spees

Kwaliteit, tijd en geld zijn factoren waarmee je tijdens het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen, bruggen, en gebouwen continu rekening moet houden. Het verkrijgen en behouden van het benodigde inzicht in deze factoren blijkt binnen projecten vaak een flinke uitdaging en kan leiden tot ongewenste verrassingen. De open BIM-standaard VISI biedt opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviesbureaus en leveranciers het inzicht en de zekerheid in kwaliteit, tijd en geld dat ze nodig hebben. VISI van Bakker&Spees is het online communicatieplatform voor het uitwisselen, vastleggen en analyseren van alle projectinformatie. Op de informatiemarkt van de BIM Onderwijsdag laten we je zien hoe en waarom VISI in meer dan 4000 bouwprojecten wordt toegepast.

Bakker&Spees website

BAM

“Make it before you make it!” Dat is het motto waaronder wij binnen BAM de Digital Construction agenda inhoud geven. Een ambitieuze aanpak waarbij digitalisering van het gehele bouwproces, van initiatief tot en met beheer & onderhoud, inhoud krijgt. Binnen BAM ontwikkelen wij digitale systemen en bijbehorende werkprocessen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om hier mee om te gaan, ieder voor zijn of haar taak. De bezoekers van de BIM Onderwijsdag bieden wij de mogelijkheid zelf kennis te nemen van  deze geavanceerde digitale systemen en oplossingen.

BAM website

Besix

BESIX beschouwt BIM als een hoeksteen die de verbinding vormt tussen de fysische en digitale aspecten van de bouwsector. Sinds 2010 beschikken wij over een team van experts dat reeds heeft deelgenomen aan een groot aantal aanbestedingen en projecten over de hele wereld.

Benieuwd naar wat wij met BIM doen? Kom dan langs bij onze stand op de informatiemarkt. Wij vertellen jou hier graag meer over!

buildingSMART

BuildingSMART Chapter Benelux is een vereniging waar leden uit Nederland, België en Luxemburg elkaar ontmoeten. Het Benelux chapter maakt deel uit van de internationale organisatie van buildingSMART . De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van de toepassing van open BIM-standaarden als middel voor interoperabiliteit en integratie van het bouwproces. Onderwijs is één van de pijlers van buildingSMART.

buildingSMART website

Canon

De bouwwereld transformeert in hoog tempo, waarbij het delen van informatie centraal staat. Ketensamenwerking en efficiënt informatiemanagement tussen diverse projectpartners is cruciaal. Nieuwe werkmethodieken zoals BIM en Lean dragen hier aan bij. Met een reeks innovatieve producten en technologieën om informatie eenvoudiger te delen en effectiever te communiceren, ondersteunt Canon de bouwsector.

Tijdens de BIM Onderwijsdag laten we op de informatiemarkt de kracht van visuele samenwerking zien. Ontdek hoe je met nieuwe technologieën eenvoudig kan brainstormen over nieuwe ontwerpen, het wijzigen van planningen, het verbeteren van bedrijfsprocessen middels Lean, scrum en agile methodes.

Canon website

Construsoft

Als lokale partner van Trimble Buildings ondersteunt Construsoft al ruim 20 jaar ingenieurs, aannemers en fabrikanten in de bouw, infrastructuur (GWW) en industrie met software (o.a. Tekla StructuresVico Office, Trimble Connect en SketchUp Pro) voor 3D-CAD engineering, calculatie, planning, productie, uitvoering én BIM.  

Vele toonaangevende bedrijven werken dagelijks met de professionele BIM-software tools van Tekla om hun projecten zo succesvol en efficiënt mogelijk te realiseren. Tekla Structures biedt opleidingsinstituten en studenten de mogelijkheid om ook met de geavanceerde software aan het werk te gaan. Hierdoor leren de studenten te werken met Tekla en bereiden ze zich praktisch voor op een mooie toekomst in de bouwwereld. 

Daarnaast is Construsoft een groot voorstander van de ‘Open BIM aanpak’, een aanpak die de bouwsector de vrijheid geeft om de beste projectpartijen te kiezen. Met behulp van Trimble Connect, dat het platform-neutrale IFC-formaat ondersteunt, kunnen verschillende partijen gemakkelijk samen aan een project werken in de cloud, ongeacht de software die ze gebruiken.  

Bij onze stand op de informatiemarkt en tijdens de parallelsessie vertellen we u graag meer over de mogelijkheden! 

Construsoft website

Cordeel

Cordeel is een Belgisch familie bedrijf met meer dan 80 jaar ervaring als aannemer in de bouwsector. De afgelopen jaren heeft de sector grote stappen gemaakt omtrent digitaliseren en automatiseren van het bouwproduct. De traditionele uitvoerende rol van de aannemer veranderd naar een regisserende rol gedurende het gehele bouwproces. Wij als Cordeel zijn experts op het gebied van prefab bouwmethodiek, dat steeds meer terrein lijkt te winnen doormiddel van snelle bouwproces gedurende de uitvoering. BIM speelt daarbij een belangrijke rol waarbij wij gebruik maken van verschillende tools zoals Revit, Solibri en Trimble. Cordeel is betrokken bij het gehele bouwproces van design van elementen in onze eigen fabriek tot aan onderhouden van de bouwelementen na uitvoering. Door een volledig gesloten design & built binnen Cordeel is het optimaliseren van data van groot belang. De juist vraagspecificatie in het begin speelt een grotere rol en vragen als; “Welke data heeft wie nodig en kunnen we deze data al in de design fase filteren voor de juiste persoon” spelen een steeds grotere rol.

Cordeel website

Dalux maakt het mogelijk om de bouwindustrie efficiënter te maken en helpt de digitalisering van de bouw- en vastgoedsector te bevorderen. Onze technische en gebruikersvriendelijke oplossingen vinden de basis in BIM-technologie. 3D-modellen worden ontsloten via onze snelle Dalux BIM Viewer. Met Dalux Field borgen onze klanten de kwaliteit van hun diensten en producten door opnames en checklists direct te koppelen aan het model en onze innovatieve TwinBIMTM standaard brengt Augmented Reality (AR) naar de bouwplaats.

Dalux Website

Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft als eerste grote ontwikkelende bouwer één BIM-standaard geïntroduceerd. Onze gehele organisatie en toeleverende partijen in de bouw leveren volgens dezelfde standaard informatie en modellen aan. Hiermee kan de gehele bouwketen efficiënter, sneller, beter, goedkoper én leuker bouwen. Dankzij het gebruik van BIM-modellen zijn we in staat informatie centraal en eenduidig te delen. Het uiteindelijke doel is een betere (technische) kwaliteit van gebouwen te realiseren. Alle projecten die Dura Vermeer oppakt worden op dezelfde manier verwerkt in BIM. We hebben nadrukkelijk voor open standaarden gekozen omdat we ons realiseren dat veel partijen waarmee we samenwerken ook actief zijn in andere ketens. Wij willen hiermee de algemene ontwikkeling van en de innovatie binnen de bouwsector versnellen.

Dura Vermeer website

EGM Architecten

“EGM architecten laat zien dat architectuur en BIM prima samen kunnen gaan. Al sinds 2008 worden alle projecten uitgewerkt in BIM. Deze digitale modellen geven ons als architect nieuwe mogelijkheden op het gebied van presentatie, ontwerp en uitwisseling. Ontwerpen met parametric en generative design, presenteren in een virtuele omgeving en digitaal uitwisselen met alle aangesloten partijen.

Wij zijn een kennisintensief architectenbureau dat jullie graag laat zien hoe wij voorop lopen op het gebied van BIM, duurzaamheid en innovatie. We gaan graag met jullie werken aan nieuwe innovatie projecten en oplossingen!”

EGM Architecten website

ENGIE

ENGIE loopt voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen. Digitalisering is een van de speerpunten van Engie en BIM biedt de perfecte mogelijkheid om digitalisering door te voeren in de bouw. Aan de hand van onder andere Virtual Reality willen we studenten, bedrijven en medewerkers uit het onderwijs laten zien hoe Engie BIM inzet.

ENGIE website

Heijmans

Heijmans pakt digitaal bouwen met beide handen aan, vanuit de strategie en visie van Heijmans en vanuit de medewerker. Digitaal bouwen zorgt ervoor dat we effectiever werken door het optimaliseren en automatiseren van het hele bouwproces, hierbij gebruik makend van de nieuwste technologische mogelijkheden. Hierbij wordt er veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling en het meenemen van de medewerker(s) en ketenpartners.

Heijmans website

HILTI

Hilti de partner voor professionals in de bouw met toonaangevende producten, software en diensten. Wij zijn wereldwijd actief, met ruim 23.000 werknemers in meer dan 120 landen. Elke dag leveren wij met onze technologieën een bijdrage aan indrukwekkende bouwkundige projecten. Van de wereldberoemde  Japanse bullet trein tot tunnels voor metronetwerken in wereldsteden. Wij zijn uw partner in de bouw voor de gehele duur van uw bouwproject. Van ontwerp- en rekensoftware tot producten en gereedschap voor de bouwplaats. Ook geven wij trainingen en advies op maat. Bij Hilti bieden wij een complete dienstverlening die wereldwijd beschikbaar is.

Hilti website

KUBUS

KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 25.000 gebruikers in de bouw.

Modis

Modis Engineering BV is een landelijke opererend engineerings bureau met expertise in de bouw en industrie.

Er werken dagelijks 220 engineers bij Modis Engineering BV. verspreid over vier vestigingen in Nederland: Zaltbommel, Rotterdam Nijmegen en Enter. Als erkent leerbedrijf zoeken wij de samenwerking met de erkende opleidingsinstituten en zijn wij kennisdrager en deler van digitalisering in de keten. Wij zijn pionier van BIM.  Wij hebben een opleidingsprogramma ontwikkeld voor zowel de startende als ook de gevorderde BIM engineer. Wil jij meer weten over onze aanpak laat je dan inspireren door onze samengestelde casus. Je bent van harte welkom op onze Stand.

Modis website

TBI Holdings

“Zowel in de Techniek, Bouw en Infra loopt TBI voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen. TBI breed bieden wij, met dezelfde standaard, informatie en modellen aan bij opdrachtgevers.Door het gebruik van BIM modellen zijn wij in staat informatie centraal te ontwerpen, visualiseren, creëren, beheren en onderhouden. Wil je meer weten over de innovatieve projecten binnen TBI, dan maken wij graag kennis met je op de BIM onderwijsdag. “

TBI website

Techniek Nederland

De installatiebranche staat voor enorme uitdagingen. Technieken en maatschappelijke opgaven veranderen, innovaties komen in sneltreinvaart en digitalisering wordt steeds belangrijker. Kennis en kunde zijn van het grootste belang om kwaliteit en vakmanschap te blijven garanderen. Daarom stimuleert Techniek Nederland kennisoverdracht op alle fronten, waaronder ook BIM en onderwijs.

Techniek Nederland website

Volker Wessels

VolkerWessels staat voor ondernemend, innovatief en toekomstgericht. Binnen VolkerWessels wordt al een aantal jaren gebruik gemaakt van Bouw Informatie Management (BIM) en andere vormen van digitalisering en de inzet van data. Ons nieuw digitaal centrum Digibase brengt alle kennis, data en expertise over DigitaalBouwen bij elkaar op één plek. Zo wordt een netwerk gecreëerd van waaruit al die kennis weer sneller en beter gedeeld wordt met de VolkerWessels ondernemingen en collega’s. Digitaal Bouwen moet uitgroeien tot de hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Naast state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen, richt VolkerWessels zich ook op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality. Digitalisering, robotisering, big data, internet of things. De wereld om ons heen verandert in een snel tempo. Door al die veranderingen stellen klanten andere vragen aan ons. Zij willen ook dat we de bereikbaarheid verbeteren en leefbaarheid helpen verhogen. Dit kunnen we alleen als we continu innoveren. Nu en in de toekomst.

Volker Wessels website

Wavin

Accurate BIM content is een vereiste om het maximale rendement uit BIM te halen. Wavin is de eerste fabrikant van kunststof leidingssystemen die het BSI Kitemark™ voor BIM objecten heeft verkregen. De certificatie bekrachtigt dat alle Wavin digitale BIM objecten nauwkeurige representaties zijn van hun respectievelijke fysieke versies. Met de gratis Wavin Revit content is het mogelijk om, zonder gebruik van een catalogus, eenvoudig en snel een 100% nauwkeurig leidingssysteem te ontwerpen. We tonen u dit graag op 10 oktober bij onze informatie stand.

Wavin website