Haal hier een BIM Onderwijsdag ticket!

28 april 2020

Nieuwe datum BIM Studenten Battle 2020

Door: BIM Onderwijs redactie

De BIM Studenten Battle is een jaarlijks evenement waarin groepen studenten in een intensieve periode strijden om de felbegeerde titel. Dit jaar is het niet mogelijk om de Battle op de traditionele wijze te doen in een intensief BIM battle weekend op locatie. De voorkeur van de organisatie gaat uit naar een veilig maar wel gezamenlijk evenement. Daarom is in overleg met de gastheer ROC Midden Nederland de datum voor de battle verschoven naar 4 september.

ROC Midden Nederland Nieuwegein
ROC Midden Nederland Nieuwegein – Tech Campus

“Het mooiste is als de studententeams met elkaar in interactie zijn tijdens de Battle dagen. Je leert van elkaar, werkt samen in verschillende BIM functies, het verhoogt de kwaliteit en het is gezellig. Maar met de huidige ontwikkelingen moeten we ons aanpassen en daarmee ook de datum,” zegt Delano Kenepa van de BIM Studenten Battle. “Nu leent de BIM Studenten Battle zich goed voor een virtuele verzie. We kunnen de studenten op een platform samenbrengen en in een virtuele ruimte met elkaar zijn. Toch gaat de voorkeur uit om een evenement op poten zetten waarin we op een veilige wijze met elkaar kunnen zijn tijdens het laatste deel van de Battle. Een tussenvorm tussen de traditionele en de virtuele Battle. Daarom hebben we de datum verschoven naar 4 september 2020.”

80% van de casus begin juni beschikbaar

In de voorbereiding op 4 september krijgen de studenten begin juni ongeveer 80 procent van de opgave overhandigd. De bedoeling is dan het laatste stuk van de Battle op de dag in september uit te vechten. Het is een intensieve dag waarin je snel moet schakelen elkaar moet steunen en veel gegevens moet uitwisselen. Delano: “Natuurlijk kan dat allemaal ook via beeldschermen, maar de afgelopen jaren waren een geweldige ervaring voor de MBO en HBO/WO studenten en zorgde de interactie tussen de studenten van de diverse teams voor een hoge kwaliteit. Die ervaring willen we de deelnemers niet ontnemen, al staat de gezondheid natuurlijk bovenaan.”

BIM Studenten Battle campagne beeld
BIM Studenten Battle campagne beeld

De registratie is gestart

De registratie voor de BIM Studenten Battle 2020 is gestart. Teams van vier studenten uit MBO- HBO- en WO opleidingen werken in een Battle aan een praktijk opdracht. Dit jaar gaat het om de renovatie van het winkelcentrum de Aarhof in Alphen aan den Rijn. De winnaars worden bekend gemaakt op de BIM onderwijsdag op 5 oktober 2020. De BIM Onderwijsdag organisatie, ondersteund door SB Real Estate, eigenaar van het winkelcentrum De Aarhof, de Gemeente Alphen aan den Rijn en tal van sponsoren roepen studenten op om het beste van hun kunnen op BIM gebied te tonen.
Dit jaar wordt de BIM Studenten Battle voor de vierde keer gehouden. Vorig jaar betrof de opdracht een toegangsgebouw voor het attractiepark Archeon, nu buigen de studenten zich over de renovatie van het winkelcentrum de Aarhof in het centrum van Alphen aan den Rijn. Eigenaar SB Real Estate wil het winkelcentrum weer vitaal maken door onder meer de toevoeging van woningbouw en sociale functies. Delano Kenepa, organisator van de BIM Studenten Battle: “Een praktijk case waarin voor de studenten alle aspecten van BIM samenwerken en ontwerpen aan bod komen. Zoals in het eerder verschenen artikel: Opdrachtgevers zien veel toekomst in BIM toepassingen zijn we erg blij dat SB Real Estate en de Gemeente Alphen aan den Rijn ons in de gelegenheid stellen dit project op te pakken.”