Registreer voor de BIM Onderwijsdag!

Informatiemarkt

2BA

BIMMEN staat voor samenwerken, gestandaardiseerde processen en uniforme vastlegging.

Architecten, engineers, aannemers én installateurs gebruiken hiervoor diverse (soorten) software zoals teken, calculatie en ERP-systemen. Binnen de installatiesector biedt 2BA hiervoor de noodzakelijke technische productgegevens en de vanuit inkoop noodzakelijke prijs- en verkoopinformatie. Door dit te delen met het onderwijsveld kunnen ook daar realistische projecten worden uitgewerkt.

2BA website

Arcadis

Autodesk

Autodesk is marktleider in 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware en maakt software voor makers!  Met onder meer Autodesk BIM 360AutoCADRevit en 3ds Max kan je zo goed als alles ontwerpen, visualiseren, simuleren, creëren en beheren. De mogelijkheden om te BIMMEN zijn dus eindeloos! Dankzij de mobiele applicaties en de gratis educatieve software maken we bovendien ontwerptechnologie toegankelijk voor niet enkel professionele ontwerpers, maar ook voor hobbyisten, huiseigenaren, studenten en doe-het-zelf-makers. Autodesk is beschikbaar voor iedereen die ideeën wil vormgeven en delen met de wereld!

Autodesk website

BAM

“Make it before you make it!” Dat is het motto waaronder wij binnen BAM de Digital Construction agenda inhoud geven. Een ambitieuze aanpak waarbij digitalisering van het gehele bouwproces, van initiatief tot en met beheer & onderhoud, inhoud krijgt. Binnen BAM ontwikkelen wij digitale systemen en bijbehorende werkprocessen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om hier mee om te gaan, ieder voor zijn of haar taak.

De bezoekers van de BIM Onderwijsdag bieden wij de mogelijkheid zelf kennis te nemen van  deze geavanceerde digitale systemen en oplossingen.

BAM website

De RuwBouw Groep

Bij De RuwBouw Groep zien we BIM als een middel om de kwaliteit en efficiency van engineering te verbeteren. Wij hanteren de principes van Open BIM. Meer weten over ons BIM-proces? Wij gaan graag met je in gesprek tijdens de BIM Onderwijsdag.

De RuwBouw Groep website

Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft als eerste grote ontwikkelende bouwer één BIM-standaard geïntroduceerd. Onze gehele organisatie en toeleverende partijen in de bouw leveren volgens dezelfde standaard informatie en modellen aan. Hiermee kan de gehele bouwketen efficiënter, sneller, beter, goedkoper én leuker bouwen. Dankzij het gebruik van BIM-modellen zijn we in staat informatie centraal en eenduidig te delen. Het uiteindelijke doel is een betere (technische) kwaliteit van gebouwen te realiseren.

Alle projecten die Dura Vermeer oppakt worden op dezelfde manier verwerkt in BIM. We hebben nadrukkelijk voor open standaarden gekozen omdat we ons realiseren dat veel partijen waarmee we samenwerken ook actief zijn in andere ketens. Wij willen hiermee de algemene ontwikkeling van en de innovatie binnen de bouwsector versnellen.

Dura Vermeer website

ENGIE

ENGIE loopt voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen. Digitalisering is een van de speerpunten van Engie en BIM biedt de perfecte mogelijkheid om digitalisering door te voeren in de bouw. Aan de hand van onder andere Virtual Reality willen we studenten, bedrijven en medewerkers uit het onderwijs laten zien hoe Engie BIM inzet.

ENGIE website

GEBERIT

Geberit is al jaren dé partner in BIM voor onder andere installateurs, architecten en adviseurs. Wij geven invulling aan de i van BIM door goede, gestandaardiseerde BIM content van onze producten gratis en vrijblijvend beschikbaar te stellen. Onze content is ook door onderwijsinstellingen en studenten te gebruiken en tijdens de informatiemarkt geven wij graag een demonstratie van wat er beschikbaar is en hoe dit gebruikt kan worden.

Geberit website

ITANNEX

Itannex is dé multidisciplinaire adviseur op het gebied van oplossingen voor ontwerpen, beheren en delen van informatie. Wij ondersteunen de Nederlandse bouwkolom al meer dan 20 jaar met 2D en 3D ontwerp oplossingen. Daarnaast zijn wij dankzij ons uitgebreide netwerk van BIM modelleurs en BIM opdrachtgevers in staat vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Hierdoor helpen wij (toekomstige) modelleurs aan een leuke en leerzame baan en lossen wij capaciteitsproblemen bij opdrachtgevers op. Met ons Autodesk Authorised Training Centre verzorgen wij een breed scala van trainingen (AutoCAD, Revit, BIM) en leiden wij mensen op tot CAD-professionals.

ITANNEX website

Prorail

BIM bij ProRail. Aan de hand van een lichtsein (en de informatie daarover) komen we graag in gesprek met onderwijzend Nederland over BIM en het GWW. Hoe kunnen we elkaar versterken om te komen tot een betere instroom van BIMmers in de Railsector?

Prorail website

REXEL

Rexel is een elektrotechnische groothandel die klanten ondersteunt bij het creëren van toegevoegde waarde en efficiënter zakendoen. Wij bieden onze relaties een breed scala aan duurzame en innovatieve producten en diensten op het gebied van procesoptimalisatie, techniek en energiemanagement. Middels de logistieke oplossingen en diensten bieden we toegevoegde waarde aan het BIM-proces van onze klanten.

REXEL website

BIM Onderwijsdag blog door Merijn Ingelse van Rexel

STABU

STABU, DE “I” IN BIM…
BIM is inmiddels bijna gemeengoed aan het worden. Een onderbelicht aspect is echter de inhoud van het project. Welke informatie ga je met elkaar uitwisselen. Is die informatie getoetst aan wet-en regelgeving? Door de informatie op een gestructureerde wijze te specificeren maak je BIM leesbaar/begrijpbaar. Door te specificeren ga je nadenken over vragen als: Begrijpt de ander je? Wat schrijf je op? Hoe schrijf je het op? Waarom schrijf je het op?

STABU biedt reeds 40 jaar een standaard specificatiesystematiek en een database met gevalideerde bouw- en installatie concepten. Daarmee legt zij de basis voor de “I” in BIM. Graag praten we je hierover bij tijdens de informatiemarkt.

STABU website

Tauw

“Virtual en augmented reality zijn De Nieuwe Realiteit. De game-industrie loopt hierin voorop, maar ook de toepassingen en voordelen in ingenieursland zijn eindeloos: van bewonersparticipatie en het gesprek voeren over ‘beleving’, tot veiliger werken en het reduceren van faalkosten. Wie wil er nou niet leuker werken? Bezoek Tauw op de BIM Onderwijsdag en ervaar het zelf!”

Tauw website

TBI Holdings

“Zowel in de Techniek, Bouw en Infra loopt TBI voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen. TBI breed bieden wij, met dezelfde standaard, informatie en modellen aan bij opdrachtgevers.Door het gebruik van BIM modellen zijn wij in staat informatie centraal te ontwerpen, visualiseren, creëren, beheren en onderhouden.

Wil je meer weten over de innovatieve projecten binnen TBI, dan maken wij graag kennis met je op de BIM onderwijsdag. “

TBI website

ULC Installatietechniek

Binnen de installatiebranche staan we voor ingrijpende veranderingen, mede mogelijk gemaakt door verregaande digitalisering. Het toepassen van BIM is een belangrijk onderdeel in dit proces. ULC gelooft al sinds 2011 in het toepassen van BIM en heeft hier de afgelopen jaren veel ervaring in opgedaan.

Deze ervaringen, specifiek de ervaring die wij hebben met het opbouwen van de modellen, willen we met de bezoekers van de BIM onderwijsdag delen.

Belangrijk onderdeel van een goed BIM proces is namelijk een accuraat, gestructureerd BIM model De I in BIM staat immers voor informatie, het is daarom heel belangrijk om deze informatie gestructureerd in het model op te slaan. Aan de hand van enkele modellen laten wij zien hoe wij dit als Installateur aanpakken.

ULC Installatietechniek website

Wavin

Accurate BIM content is een vereiste om het maximale rendement uit BIM te halen.

Wavin is de eerste fabrikant van kunststof leidingssystemen die het BSI Kitemark™ voor BIM objecten heeft verkregen. De certificatie bekrachtigt dat alle Wavin digitale BIM objecten nauwkeurige representaties zijn van hun respectievelijke fysieke versies.

Met de gratis Wavin Revit content is het mogelijk om, zonder gebruik van een catalogus, eenvoudig en snel een 100% nauwkeurig leidingssysteem te ontwerpen. We tonen u dit graag op 10 oktober bij onze informatie stand.

Wavin website