Informatiemarkt

2BA

BIMMEN staat voor samenwerken, gestandaardiseerde processen en uniforme vastlegging.

Architecten, engineers, aannemers én installateurs gebruiken hiervoor diverse (soorten) software zoals teken, calculatie en ERP-systemen. Binnen de installatiesector biedt 2BA hiervoor de noodzakelijke technische productgegevens en de vanuit inkoop noodzakelijke prijs- en verkoopinformatie. Door dit te delen met het onderwijsveld kunnen ook daar realistische projecten worden uitgewerkt.

2BA website

Autodesk

Autodesk is marktleider in 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware en maakt software voor makers!  Met onder meer Autodesk BIM 360AutoCADRevit en 3ds Max kan je zo goed als alles ontwerpen, visualiseren, simuleren, creëren en beheren. De mogelijkheden om te BIMMEN zijn dus eindeloos! Dankzij de mobiele applicaties en de gratis educatieve software maken we bovendien ontwerptechnologie toegankelijk voor niet enkel professionele ontwerpers, maar ook voor hobbyisten, huiseigenaren, studenten en doe-het-zelf-makers. Autodesk is beschikbaar voor iedereen die ideeën wil vormgeven en delen met de wereld!

Autodesk website

BAM

“Make it before you make it!” Dat is het motto waaronder wij binnen BAM de Digital Construction agenda inhoud geven. Een ambitieuze aanpak waarbij digitalisering van het gehele bouwproces, van initiatief tot en met beheer & onderhoud, inhoud krijgt. Binnen BAM ontwikkelen wij digitale systemen en bijbehorende werkprocessen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om hier mee om te gaan, ieder voor zijn of haar taak.

De bezoekers van de BIM Onderwijsdag bieden wij de mogelijkheid zelf kennis te nemen van  deze geavanceerde digitale systemen en oplossingen.

BAM website

Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft als eerste grote ontwikkelende bouwer één BIM-standaard geïntroduceerd. Onze gehele organisatie en toeleverende partijen in de bouw leveren volgens dezelfde standaard informatie en modellen aan. Hiermee kan de gehele bouwketen efficiënter, sneller, beter, goedkoper én leuker bouwen. Dankzij het gebruik van BIM-modellen zijn we in staat informatie centraal en eenduidig te delen. Het uiteindelijke doel is een betere (technische) kwaliteit van gebouwen te realiseren.

Alle projecten die Dura Vermeer oppakt worden op dezelfde manier verwerkt in BIM. We hebben nadrukkelijk voor open standaarden gekozen omdat we ons realiseren dat veel partijen waarmee we samenwerken ook actief zijn in andere ketens. Wij willen hiermee de algemene ontwikkeling van en de innovatie binnen de bouwsector versnellen.

Dura Vermeer website

ENGIE

ENGIE loopt voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen. Digitalisering is een van de speerpunten van Engie en BIM biedt de perfecte mogelijkheid om digitalisering door te voeren in de bouw. Aan de hand van onder andere Virtual Reality willen we studenten, bedrijven en medewerkers uit het onderwijs laten zien hoe Engie BIM inzet.

ENGIE website

STABU

STABU, DE “I” IN BIM…
BIM is inmiddels bijna gemeengoed aan het worden. Een onderbelicht aspect is echter de inhoud van het project. Welke informatie ga je met elkaar uitwisselen. Is die informatie getoetst aan wet-en regelgeving? Door de informatie op een gestructureerde wijze te specificeren maak je BIM leesbaar/begrijpbaar. Door te specificeren ga je nadenken over vragen als: Begrijpt de ander je? Wat schrijf je op? Hoe schrijf je het op? Waarom schrijf je het op?

STABU biedt reeds 40 jaar een standaard specificatiesystematiek en een database met gevalideerde bouw- en installatie concepten. Daarmee legt zij de basis voor de “I” in BIM. Graag praten we je hierover bij tijdens de informatiemarkt.

STABU website

TBI Holdings

“Zowel in de Techniek, Bouw en Infra loopt TBI voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen. TBI breed bieden wij, met dezelfde standaard, informatie en modellen aan bij opdrachtgevers.Door het gebruik van BIM modellen zijn wij in staat informatie centraal te ontwerpen, visualiseren, creëren, beheren en onderhouden.

Wil je meer weten over de innovatieve projecten binnen TBI, dan maken wij graag kennis met je op de BIM onderwijsdag. “

TBI website

Wavin

Accurate BIM content is een vereiste om het maximale rendement uit BIM te halen.

Wavin is de eerste fabrikant van kunststof leidingssystemen die het BSI Kitemark™ voor BIM objecten heeft verkregen. De certificatie bekrachtigt dat alle Wavin digitale BIM objecten nauwkeurige representaties zijn van hun respectievelijke fysieke versies.

Met de gratis Wavin Revit content is het mogelijk om, zonder gebruik van een catalogus, eenvoudig en snel een 100% nauwkeurig leidingssysteem te ontwerpen. We tonen u dit graag op 10 oktober bij onze informatie stand.

Wavin website