Registreer voor de BIM Onderwijsdag!

Informatiemarkt

2BA

2BA productdata als één van de bouwstenen van BIM.
BIM, gaat over het geheel van een gebouw. Het geheel gaat dan natuurlijk over de samenhang van verschillende subsets van gegevens.
Een set van die gegevens gaat over de toegepaste producten en hun eigenschappen.

In samenwerking met fabrikanten en softwarehuizen worden steeds meer soorten productinformatie gedefinieerd/gestructureerd en vastgelegd in, of ontsloten via, de datapool van 2BA. 2BA doet dit op basis van ETIM en SALES, de beide standaarden van Ketenstandaard Bouw en Installatie waarmee intensief wordt samengewerkt. 2BA draagt met haar branche-databank bij aan de uniforme beschikbaarheid van al deze productinformatie.

2BA website

BAM

“Make it before you make it!” Dat is het motto waaronder wij binnen BAM de Digital Construction agenda inhoud geven. Een ambitieuze aanpak waarbij digitalisering van het gehele bouwproces, van initiatief tot en met beheer & onderhoud, inhoud krijgt. Binnen BAM ontwikkelen wij digitale systemen en bijbehorende werkprocessen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om hier mee om te gaan, ieder voor zijn of haar taak.

De bezoekers van de BIM Onderwijsdag bieden wij de mogelijkheid zelf kennis te nemen van  deze geavanceerde digitale systemen en oplossingen.

BAM website

buildingSMART

BuildingSMART Chapter Benelux is een vereniging waar leden uit Nederland, België en Luxemburg elkaar ontmoeten. Het Benelux chapter maakt deel uit van de internationale organisatie van buildingSMART . De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van de toepassing van open BIM-standaarden als middel voor interoperabiliteit en integratie van het bouwproces. Onderwijs is één van de pijlers van buildingSMART en ontwikkelen we een onderwijs module.

buildingSMART website

Canon

De bouwwereld transformeert in hoog tempo, waarbij het delen van informatie centraal staat. Ketensamenwerking en efficiënt informatiemanagement tussen diverse projectpartners is cruciaal. Nieuwe werkmethodieken zoals BIM en Lean dragen hier aan bij. Met een reeks innovatieve producten en technologieën om informatie eenvoudiger te delen en effectiever te communiceren, ondersteunt Canon de bouwsector.

Tijdens de BIM Onderwijsdag laten we op de informatiemarkt de kracht van visuele samenwerking zien. Ontdek hoe je met nieuwe technologieën eenvoudig kan brainstormen over nieuwe ontwerpen, het wijzigen van planningen, het verbeteren van bedrijfsprocessen middels Lean, scrum en agile methodes.

Canon website

Construsoft

Als lokale partner van Trimble Buildings ondersteunt Construsoft al ruim 20 jaar ingenieurs, aannemers en fabrikanten in de bouw, infrastructuur (GWW) en industrie met software (o.a. Tekla StructuresVico Office, Trimble Connect en SketchUp Pro) voor 3D-CAD engineering, calculatie, planning, productie, uitvoering én BIM.  

Vele toonaangevende bedrijven werken dagelijks met de professionele BIM-software tools van Tekla om hun projecten zo succesvol en efficiënt mogelijk te realiseren. Tekla Structures biedt opleidingsinstituten en studenten de mogelijkheid om ook met de geavanceerde software aan het werk te gaan. Hierdoor leren de studenten te werken met Tekla en bereiden ze zich praktisch voor op een mooie toekomst in de bouwwereld. 

Daarnaast is Construsoft een groot voorstander van de ‘Open BIM aanpak’, een aanpak die de bouwsector de vrijheid geeft om de beste projectpartijen te kiezen. Met behulp van Trimble Connect, dat het platform-neutrale IFC-formaat ondersteunt, kunnen verschillende partijen gemakkelijk samen aan een project werken in de cloud, ongeacht de software die ze gebruiken.  

Bij onze stand op de informatiemarkt en tijdens de parallelsessie ‘Nieuwe BIM-software features’ (12:45-13:45) vertellen we u graag meer over de mogelijkheden! 

Construsoft website

Cordeel

Cordeel is een Belgisch familie bedrijf met meer dan 80 jaar ervaring als aannemer in de bouwsector. De afgelopen jaren heeft de sector grote stappen gemaakt omtrent digitaliseren en automatiseren van het bouwproduct. De traditionele uitvoerende rol van de aannemer veranderd naar een regisserende rol gedurende het gehele bouwproces.

Wij als Cordeel zijn experts op het gebied van prefab bouwmethodiek, dat steeds meer terrein lijkt te winnen doormiddel van snelle bouwproces gedurende de uitvoering. BIM speelt daarbij een belangrijke rol waarbij wij gebruik maken van verschillende tools zoals Revit, Solibri en Trimble. Cordeel is betrokken bij het gehele bouwproces van design van elementen in onze eigen fabriek tot aan onderhouden van de bouwelementen na uitvoering. Door een volledig gesloten design & built binnen Cordeel is het optimaliseren van data van groot belang. De juist vraagspecificatie in het begin speelt een grotere rol en vragen als; “Welke data heeft wie nodig en kunnen we deze data al in de design fase filteren voor de juiste persoon” spelen een steeds grotere rol.

Cordeel website

Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft als eerste grote ontwikkelende bouwer één BIM-standaard geïntroduceerd. Onze gehele organisatie en toeleverende partijen in de bouw leveren volgens dezelfde standaard informatie en modellen aan. Hiermee kan de gehele bouwketen efficiënter, sneller, beter, goedkoper én leuker bouwen. Dankzij het gebruik van BIM-modellen zijn we in staat informatie centraal en eenduidig te delen. Het uiteindelijke doel is een betere (technische) kwaliteit van gebouwen te realiseren.

Alle projecten die Dura Vermeer oppakt worden op dezelfde manier verwerkt in BIM. We hebben nadrukkelijk voor open standaarden gekozen omdat we ons realiseren dat veel partijen waarmee we samenwerken ook actief zijn in andere ketens. Wij willen hiermee de algemene ontwikkeling van en de innovatie binnen de bouwsector versnellen.

Dura Vermeer website

ENGIE

ENGIE loopt voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen. Digitalisering is een van de speerpunten van Engie en BIM biedt de perfecte mogelijkheid om digitalisering door te voeren in de bouw. Aan de hand van onder andere Virtual Reality willen we studenten, bedrijven en medewerkers uit het onderwijs laten zien hoe Engie BIM inzet.

ENGIE website

Heijmans

Heijmans pakt digitaal bouwen met beide handen aan, vanuit de strategie en visie van Heijmans en vanuit de medewerker. Digitaal bouwen zorgt ervoor dat we effectiever werken door het optimaliseren en automatiseren van het hele bouwproces, hierbij gebruik makend van de nieuwste technologische mogelijkheden. Hierbij wordt er veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling en het meenemen van de medewerker(s) en ketenpartners.

Heijmans website

HILTI

Hilti de partner voor professionals in de bouw met toonaangevende producten, software en diensten. Wij zijn wereldwijd actief, met ruim 23.000 werknemers in meer dan 120 landen. Elke dag leveren wij met onze technologieën een bijdrage aan indrukwekkende bouwkundige projecten. Van de wereldberoemde  Japanse bullet trein tot tunnels voor metronetwerken in wereldsteden. Wij zijn uw partner in de bouw voor de gehele duur van uw bouwproject. Van ontwerp- en rekensoftware tot producten en gereedschap voor de bouwplaats. Ook geven wij trainingen en advies op maat. Bij Hilti bieden wij een complete dienstverlening die wereldwijd beschikbaar is.

Hilti website

ICN GROUP

Binnen de automatiseringsbranche volgen de ontwikkelingen in BIM elkaar snel op. Als professionele partner van toonaangevende automatiseringsbedrijven als Autodesk, Adobe, Microsoft en HP bent u altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen. Onze specialisten worden continu geschoold om hun vakkennis up-to-date te houden omtrent nieuwe innovatieve ontwikkelingen met onder meer Autodesk BIM 360, Revit en 3ds Max. Daarmee bent u altijd verzekerd van de best mogelijke oplossing voor een effectiever en efficiënter bedrijfsproces. Vanwege deze kennis zijn we als ICN Group ook prima in staat om uw organisatie te versterken met door ons zelf opgeleide BIM modelleurs.

U als bezoeker van de BIM Onderwijsdag willen we graag zelf de mogelijkheid bieden kennis te nemen van de innovatieve ontwikkelingen in BIM.

ICN Group website

ISSO

ISSO is er voor vakmensen die zorgen voor gezonde, veilige en duurzame gebouwen. En die vakmensen zijn hard nodig. U bent, als (toekomstig) professional, meer dan ooit verantwoordelijk voor gezonde, veilige en duurzame gebouwen. Om die kwaliteit te borgen, is gevalideerde kennis nodig. Dat is waarvoor u bij ISSO aan het goede adres bent. Dat geldt ook voor BIM. ISSO heeft samen met brancheorganisaties, professionals en marktpartijen kennis ontwikkeld op het gebied van BIM. Het ontwikkelde materiaal wordt door MBO en HBO instellingen gebruikt om u te trainen tot een echte professional! Alle kennis die u als (toekomstig) professional nodig heeft haal u via de:

ISSO website

KUBUS

KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 25.000 gebruikers in de bouw.

STABU

STABU, DE “I” IN BIM…
BIM is inmiddels bijna gemeengoed aan het worden. Een onderbelicht aspect is echter de inhoud van het project. Welke informatie ga je met elkaar uitwisselen. Is die informatie getoetst aan wet-en regelgeving? Door de informatie op een gestructureerde wijze te specificeren maak je BIM leesbaar/begrijpbaar. Door te specificeren ga je nadenken over vragen als: Begrijpt de ander je? Wat schrijf je op? Hoe schrijf je het op? Waarom schrijf je het op?

STABU biedt reeds 40 jaar een standaard specificatiesystematiek en een database met gevalideerde bouw- en installatie concepten. Daarmee legt zij de basis voor de “I” in BIM. Graag praten we je hierover bij tijdens de informatiemarkt.

STABU website

TBI Holdings

“Zowel in de Techniek, Bouw en Infra loopt TBI voorop in het bedenken van duurzame en technologische oplossingen. TBI breed bieden wij, met dezelfde standaard, informatie en modellen aan bij opdrachtgevers.Door het gebruik van BIM modellen zijn wij in staat informatie centraal te ontwerpen, visualiseren, creëren, beheren en onderhouden.

Wil je meer weten over de innovatieve projecten binnen TBI, dan maken wij graag kennis met je op de BIM onderwijsdag. “

TBI website

UNETO-VNI

De installatiebranche staat voor enorme uitdagingen. Technieken en maatschappelijke opgaves veranderen, innovaties komen in sneltreinvaart en digitalisering wordt steeds belangrijker. Kennis en kunde zijn van het grootste belang om kwaliteit en vakmanschap te blijven garanderen. Daarom stimuleert UNETO-VNI kennisoverdracht op alle fronten, waaronder ook BIM en onderwijs.

UNETO-VNI website

Volker Wessels

VolkerWessels staat voor ondernemend, innovatief en toekomstgericht. Binnen VolkerWessels wordt al een aantal jaren gebruik gemaakt van Bouw Informatie Management (BIM) en andere vormen van digitalisering en de inzet van data.

Ons nieuw digitaal centrum Digibase brengt alle kennis, data en expertise over DigitaalBouwen bij elkaar op één plek. Zo wordt een netwerk gecreëerd van waaruit al die kennis weer sneller en beter gedeeld wordt met de VolkerWessels ondernemingen en collega’s.

Digitaal Bouwen moet uitgroeien tot de hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Naast state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen, richt VolkerWessels zich ook op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality.

Digitalisering, robotisering, big data, internet of things. De wereld om ons heen verandert in een snel tempo. Door al die veranderingen stellen klanten andere vragen aan ons. Zij willen ook dat we de bereikbaarheid verbeteren en leefbaarheid helpen verhogen. Dit kunnen we alleen als we continu innoveren. Nu en in de toekomst.

Volker Wessels website

Wavin

Accurate BIM content is een vereiste om het maximale rendement uit BIM te halen.

Wavin is de eerste fabrikant van kunststof leidingssystemen die het BSI Kitemark™ voor BIM objecten heeft verkregen. De certificatie bekrachtigt dat alle Wavin digitale BIM objecten nauwkeurige representaties zijn van hun respectievelijke fysieke versies.

Met de gratis Wavin Revit content is het mogelijk om, zonder gebruik van een catalogus, eenvoudig en snel een 100% nauwkeurig leidingssysteem te ontwerpen. We tonen u dit graag op 10 oktober bij onze informatie stand.

Wavin website